dinsdag 22 december 2015

Stresssss, het huis moet ingericht worden!

Jullie hebben net je eerste huis gekocht. Een blank canvas dat volledig door jullie zelf ingericht kan worden. Zo veel ruimtes en zo veel mogelijkheden, hoe pak je dit nu het beste aan? Je wilt achteraf natuurlijk geen spijt hebben van verkeerde combinaties of onlogische inrichting.
Wij willen je graag een helpende hand bieden in dit proces door middel van de volgende stappen.


1. De vloeren
Voordat je de bekleding van de vloeren kan bepalen is het belangrijk dat je weet waar elke ruimte voor gebruikt gaat worden. Dit bepaald o.a. slijtage en de uitstraling van de vloer.
Wanneer dit vastgesteld is kan je het materiaal van de vloer kiezen wat vervolgd wordt de kleur.
Deze keuzes bepalen uiteindelijk de stijl van je inrichting en samen met de wanden het aanzien van de ruimte.

2. Muren
Zoals gezegd zorgen de muren samen met de vloer voor het aanzien van een ruimte. Met de kleur van de muren creƫer je een sfeer welke moet passen bij de stijl die je wenst.
Een belangrijke regel is dat je er voor zorgt dat de muren niet te donker worden, dit zorgt bij veel mensen voor een minder prettig gevoel.
Bij het kiezen van de bekleding en de kleur van de muren moet je in je achterhoofd ook je meubels houden, omdat deze goed moeten combineren.



3. Je meubels
Nu heb je de vloer en de wandkleur gekozen. Ga op zoek naar meubels die goed combineren bij deze materialen en kleuren.
Voor veel ruimtes zijn de meubels die er in komen vooraf bepaald, zoals een eettafel in de eetkamer. Maar ook zijn er ruimtes die vrij in te richten zijn. Hier kan je je creativiteit zijn gang laten gaan en naar je eigen behoefte inrichten

Vaak wordt er voor gekozen om de grote, dure meubels in een neutrale kleur te nemen. Hier doe je vaak langer mee en kunnen dan goed combineren met diverse accenten (welke je dan vaker kan wisselen).

4. Ramen
De raambekleding is afhankelijk van de gewenste hoeveelheid privacy en de mate van verduistering. Kies aan de hand van deze twee voorwaarden het juiste materiaal. De kleur en de vorm van de raambekleding is afhankelijk van de stijl van je inrichting, deze moeten per slot van rekening goed combineren.

5. Verlichting
Wanneer je woning is ingericht kan je gaan kijken voor de juiste verlichting. Functionele verlichting, decoratieve verlichting, ….. Er zijn vele mogelijkheden, afhankelijk van de gewenste hoeveelheid licht en de toepassing.
Te weinig maar ook te veel licht kunnen zorgen voor een minder prettige sfeer of een onprettige eetplek, werkplek, …..

6. Aankleding
Last but not least, de aankleding van je woning. Denk hierbij aan planten, accessoires, kunst, enzovoorts.
Deze items zijn zeer sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en welke stijl er is gekozen voor de inrichting van de ruimtes.
Ga diverse winkels langs en laat je inspireren zodat je voor jezelf een goed beeld hebt. Op basis daarvan kan je de juiste accessoires aanschaffen.

Heb je een bedrijfspand en wil je tips omtrent bedrijfspanden klik dan hier